SBR trillingsrichtlijn deel B

Politieke ontwikkelingen, regelgeving, normen, richtlijnen.
Forumregels
Vertel ook datum en informatiebron/URL.
Tip: Geef uw berichten een informatieve titel, dan wordt u sneller gelezen.

SBR trillingsrichtlijn deel B

Berichtdoor Sinus » 28 maart 2015 16:06

Voor trillingshinder bestaat nog heel weinig regelgeving. Sinds 1993 hebben we slechts een trillingsrichtlijn "hinder voor personen", uitgegeven door SBRCUR (v/h Stichting BouwResearch en Civieltechnisch Centrum Uitvoering Research en Regelgeving).
In die uitgave worden streefwaarden voor hinderbegrenzing aangegeven, geen grenswaarden die zeggen wanneer het hinder is.
Avatar gebruiker
Sinus
Site Admin
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 31 maart 2013 13:03
Woonplaats: (Forumbeheerder voor Nederland en België)

Re: SBR trillingsrichtlijn deel B

Berichtdoor aukrghzxcvnj » 29 maart 2015 15:43

Sinus schreef:Sinds 1993 hebben we slechts een trillingsrichtlijn "hinder voor personen", uitgegeven door SBRCUR (v/h Stichting BouwResearch en Civieltechnisch Centrum Uitvoering Research en Regelgeving).
In die uitgave worden streefwaarden voor hinderbegrenzing aangegeven, geen grenswaarden die zeggen wanneer het hinder is.


Naar deze meet- en beoordelingsrichtlijn wordt echter verwezen in Afdeling 2.9 van het Activiteitenbesluit ([url http://wetten.overheid.nl/BWBR0022762/H ... Afdeling29]), waardoor voor de inrichtingen type A en B de streefwaarden zoals die in de richtlijn worden genoemd grenswaarden zijn geworden.
Hiermee wordt niet aangegeven wanneer trillingen "hinder" zijn, maar alleen wanneer trillingen nog toelaatbaar worden geacht.

Afdeling 2.9. Trillinghinder

Artikel 2.22a

Deze afdeling is van toepassing op degene die een inrichting type A of een inrichting type B drijft.

Artikel 2.23

1. Trillingen, veroorzaakt door de tot de inrichting behorende installaties of toestellen alsmede de tot de inrichting toe te rekenen werkzaamheden of andere activiteiten, bedragen in geluidsgevoelige ruimten en verblijfsruimten, met uitzondering van geluidsgevoelige ruimten en verblijfsruimten gelegen op een gezoneerd industrieterrein, niet meer dan de trillingsterkte, genoemd in tabel 2 van de Meet- en beoordelingsrichtlijn deel B «Hinder voor personen in gebouwen» van de Stichting Bouwresearch Rotterdam, voor de gebouwfunctie wonen.

2. De waarden gelden niet indien de gebruiker van de geluidsgevoelige ruimten of verblijfsruimten geen toestemming geeft voor het in redelijkheid uitvoeren of doen uitvoeren van trillingmetingen.

3. Het bevoegd gezag kan bij maatwerkvoorschrift het eerste lid niet van toepassing verklaren en een andere trillingsterkte toelaten. Deze trillingsterkte is niet lager dan de streefwaarden die zijn gedefinieerd voor de gebouwfunctie wonen in de Meet- en beoordelingsrichtlijn deel B «Hinder voor personen in gebouwen» van de Stichting Bouwresearch Rotterdam.
aukrghzxcvnj
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 19 jul 2013 10:15


Keer terug naar Wet- en regelgeving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron