LFG Amsterdam afzuiginstallatie

Beschrijf wat U ervaart. Noem WOONPLAATS in titel.
Forumregels
Noem WOONPLAATS van hinder in de titel.
Bericht wat u ervaart, sinds wanneer, in welke tijden/omstandheden, wat het met u doet. Wees beknopt.

LFG Amsterdam afzuiginstallatie

Berichtdoor EllenA » 06 feb 2017 22:45

Ook voor mij hinder door een grote afzuiginstallatie. Het gaat om de afzuiging van een restaurant op de begane grond. Ik woon op 3-hoog, boven het restaurant.
Hier waren altijd kleine winkeltjes, nu is daar een groot restaurant voor in de plaats gekomen. Met bijbehorende grote afzuiginstallatie. De motor van dat ding staat op het plat dak schuin boven mijn slaapkamer. Op een meter of 5 afstand. Aan het dak en aan een schoorsteen vastgemaakt.
Eerst ging het alleen om trillingshinder. Natuurlijk hoor je het ding buiten ook, maar niet bij mij binnen. Maar die trilling, die komt dus via de constructie, via plafond, muur, vloer, alles trilt dan mee. Kon er niet van slapen. Melding gedaan, dan komt Handhaving, maar die kon niks constateren, want ze hebben geen trillingsmeter. Dus dan doen ze de volgende methode: de inspecteur komt op je bed zitten, voelt ze dan niks, dan is er niks aan de hand. En helaas voor mij voelde zij het niet. Nou ik voel het ook pas als ik ga liggen, en dan kan ik dus niet slapen. maar ja, toen heb ik dus zelf allerlei schuimmateriaal onder mijn bed gedaan, in laagjes, dempers etc. Helpt een beetje.
Nu is het sinds een paar weken veranderd: ik hoor in huis brom/zoemtonen, gecombineerd met trilling. De gewaarwording van een druk op mijn oren. Buiten is het nog steeds hetzelfde afzuiglawaai. Overdag kan ik het redelijk negeren, s'avonds muziek aan. Maar s'nachts is het dus weer als ik ga liggen,, hoofd op het kussen, en trrrrrrrr, of zo iets. Het verandert wel van karakter, soms lijkt het of er een wasmachine aan staat in de verte. En dan de hele dag, en avond tot 3 uur in de nacht, dan wordt het geleidelijk stil. En dan begint het weer om 8 uur s'ochtends als de schoonmakers binnenkomen. Het is dus geen tinnitus, want het is echt s'nachts even stil, en heeft een duidelijk beginmoment.
Ik slaap slecht, kan het geluid niet maskeren met witte ruis, al helpt dat wel een beetje.
Gevolgen: slaapgebrek, je machteloos en eenzaam voelen. Mentaal alleen nog hiermee bezig zijn. Ik probeer wel mijn aandacht op andere dingen te richten. Ik ben geluidsgevoelig en weet uit eerdere ervaring dat je moet uitkijken met teveel erop te gaan letten. maar ja, als het je belemmert te slapen wordt negeren moeilijk.
De restauranthouder ontkent dat het bij hem vandaan komt. Mijn woningcorporatie geeft aan dat ze de technische dienst erop af zullen sturen, maar bij eerdere klacht over trillingen zeiden ze gewoon zoek het maar uit, dus ik verwacht er niet veel van. Je moet het aantonen, maar hoe? Trillingsmeters? Microfoon die dit geluid kan opnemen? Hoe neem je contactgeluid op, ik weeet het niet, en deskundigen zijn nogal duur...
Mijn vertrouwen in Handhaving is natuurlijk ook minimaal. En toch zou dit redelijk simpel uit te zoeken zijn, waar dit vandaan komt, als die restauranthouder wilde meewerken. Installaties aan- en uitzetten. Wat ze allemaal hebben: afzuiginstallatie keuken, CV, airco, gewone ventilatie, een van die dingen moet het zijn.
EllenA
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 06 feb 2017 21:56

Re: LFG Amsterdam afzuiginstallatie

Berichtdoor Schinkelkade020 » 20 jan 2019 01:52

Ik heb vergelijkbare ervaring met de Gemeentelijke dienst Omgeving, Vergunningen en Handhaving.

Ik woon zelf nabij in Amsterdam Zuid aan de Schinkelkade, had afgelopen 15 jaar alleen last van vliegverkeer Schiphol... maar sinds ongeveer april/mei 2018 is het raak qua LF overlast, die ik vooral in de nacht ervaar en mijn slaap verstoort, maar er overdag ook is.

De installatie(s) bij buren naast mij, horeca nabij, een rioolgemaal van Waternet schuin tegenover mij op een binnenterrein waar ook een appartementscomplex met bodemwater/lucht warmtepomp installatie(WKO) omheen staat, Tramremise GVB, het transformatorstation Nieuw Sloten of de tunnel van de Noord-Zuid metrolijn kunnen de boosdoeners zijn.

De medewerkers van de gemeente komen niet op het moment dat overlast het beste te horen en/of voelen is (onderscheiden is overdag/avond moeilijker dan in de nacht door maskering andere geluids- en trillingsbronnen) en trillingen via de vloeren en muren kunnen ze niet meten omdat ze geen trillingsmetingsapparaat (versnellingsmeter) hebben.
Met de SpectrumView app voor iPhone/iPad kan je afhankelijk van kwaliteit microfoon in je apparaat (vanaf iPhone 6s en vanaf iPad 2017 redelijk goed) tot redelijk lage geluidsfrequenties meten. Met de VibSensor ben je niet afhankelijk van de microfoon maar de x-, y- en z-as versnellingsmeter die in je apparaat zit en kan je trillingen meten. Bij die laatste is interpretatie een probleem, ik ben er zelf nog niet helemaal uit.

Zelf denk ik richting een iniatief om met andere gedupeerden van LF geluid en LF vloer- en muurtrillingen, en ultrasoon geluid beter te kunnen gaan meten en gebruiken voor het vinden van de bronnen door gezamenlijke aanschaffen professionele apparatuur (al snel duizenden euro's) en samen ervaring opdoen met herkennen van type bronnen aan de hand van hun akoestische of seismologische vingerafdruk.

Gemeente meet niet, niet op het goede moment, heeft niet de noodzakelijke apparatuur (geluidsmeters én versnellingsmeters), in één woord: onprofessioneel. Je zou bijna denken dat ze niks willen vinden omdat het economische belang voor de gemeente in hun ogen te groot is als bepaalde activiteiten die veel hinder veroorzaken worden stilgelegd.

In wat een corrupt land leven we dat we als burgers niet kunnen vertrouwen op overheidsinstanties om betrouwbare metingen en rapporten te maken en maatregelen te treffen die de burgers beschermen tegen overlast en gezondheidsschade op lange termijn.

Politiek en ambtelijk lijkt het één grote carriere-draaideur tussen overheid en commercie.

Van NAM en aardbevingen in Groningen onder het mom van duurzaamheid naar WKO en microbevingen in heel Nederland!
Schinkelkade020
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 19 jan 2019 22:21


Keer terug naar Mijn soort LFG - overige regio's

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron