Nijmegen

Beschrijf wat U ervaart. Noem WOONPLAATS in titel.
Forumregels
Noem WOONPLAATS van hinder in de titel.
Bericht wat u ervaart, sinds wanneer, in welke tijden/omstandheden, wat het met u doet. Wees beknopt.

Nijmegen

Berichtdoor willeke » 16 sep 2015 21:59

Mijn regio: Nijmegen e.o. Ik ben 62, vrouw, en hoor/voel lfg sinds een jaar of 17. Het is als de inmiddels bekende wasmachine die constant aanstaat, volgens metingen 50 Hz (de frequentie van de electriciteit), en het is er altijd.
LFG- gevoeligheid opgelopen na langdurige blootstelling. De impact was de eerste jaren verschrikkelijk, een soort gevangenschap met marteling. Inmiddels heb ik, met de nodige hulpmiddelen en aanpassingen, weer een redelijk normaal leven, maar het is alsof ik me bijna nooit meer 'normaal' voel. Zoals ik het iemand in de documentaire 'De Brom' hoorde zeggen: het leven voelt niet meer aan zoals het aan moet voelen. Ook als ik er niet aan denk, me niet van het geluid bewust ben, zit er veel spanning in mijn hoofd en lijf. Dat merk ik vooral als ik me bewust probeer te ontspannen. Ik kwam op dit forum op zoek naar informatie over de relatie van LFG en vermindering van geheugen en verstandelijke vermogens.
willeke
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 16 sep 2015 21:36

Re: Mijn soort LFG

Berichtdoor Minoe » 25 okt 2015 11:55

Al een jaar of 17, (verschrikkelijk) en er is een meting gedaan 50Hz, Professioneel of zelf gedaan, die meting?
een soort gevangenschap met marteling

Daar sla je de spijker op zijn kop, voel het ook zo.
Inmiddels heb ik, met de nodige hulpmiddelen en aanpassingen, weer een redelijk normaal leven

Wat zijn die nodige hulpmiddelen en aanpassingen als ik vragen mag?
Zelf gebruik ik een hoop ventilatoren om zo overdag wat rust te hebben.
S,nachts ga ik naar bed met regen en storm geluid, werkt ook niet echt, LFG gaat er dwars doorheen, maar zonder komt het zo hard binnen.
relatie van LFG en vermindering van geheugen en verstandelijke vermogens

Vraag ik me ook af, het voel als of ik geconsumeerd wordt door de LFG, er is bijna geen plaats meer voor wat anders in mijn hoofd,
tja wat doet dat met een mens zoveel jaar lang?
Weet iemand hier iets over, of is dit onbekend terrein?
Minoe
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 08 okt 2015 13:54

Re: Mijn soort LFG

Berichtdoor willeke » 23 jul 2016 21:47

Ja, er is gemeten door iemand van de universiteit van Groningen die er in die tijd onderzoek naar deed. Hij heeft me, net als een geluidsdeskundige van de gemeente, daarnaast nog verschillende frequenties laten horen, en daar pikte ik de 50 Hz uit als het geluid waar ik last van heb.

Extra magnesium en B6 innemen heeft erg geholpen, wel met advies van een deskundige. Ik slaap op een stapeltje matrassen. Is wel een gedoe maar scheelt in het trillen. Bij mij werken oordopjes ook een beetje dempend. Die gewone goedkope disco-dingetjes bevallen me het beste. Heb ooit dure speciale lfg-dopjes laten aanmeten, maar die hielpen helemaal niet. En verder heb ik mezelf een 'tinnitus-training' gegeven om mijn aandacht ervan weg te halen en te richten op dingen waar ik me liever mee bezig houd. Meestal slaap ik weer behoorlijk goed, en ik denk er vaak niet meer aan.

Wat wel en niet helpt lijkt per persoon te verschillen. Zelf kan ik slecht tegen maskerende ruis, en die heb ik in alle beschikbare kleuren uitgeprobeerd. Ik heb iemand gesproken die baat heeft bij 'tikjes' die ze van iemand gekregen heeft. Die heb ik ook en die werken bij mij wel een beetje maar niet zo erg. Ik ben opgehouden ze te gebruiken omdat ik dan weer aan het lfg ga denken en daar krijg ik dan weer meer last van.

Buiten heb ik minder last, maar dat schijnt voor alle gehinderden zo te zijn.
willeke
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 16 sep 2015 21:36

Re: Mijn soort LFG

Berichtdoor haespe » 01 nov 2016 13:12

Hallo, Eindelijk…
Iemand met dezelfde ervaring.
Ik ervaar de Brom ook als een marteling.
Woon in Jelsum praktisch naast de vliegbasis Leeuwarden, welke natuurlijk een grote verdachte is.
Acht jaar neem ik m waar. het grootste mysterie in mijn leven.
Metingen zijn voor mij onbetaalbaar, 1500 euro… pfuh, belachelijk! en dat is per uur!
Al iemand een goedkopere oplossing heeft om de brom op papier te krijgen, dmv meting of registratie, deel dat dan aub met ons.
tja wat doet dat met een mens zoveel jaar lang?


De gemoeds toestand is tijdens de brom sjagrijnig en boosheid, welke resulteren in migraine en slapeloze nachten.
Een normaal leven is nauwelijks mogelijk.
haespe
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 22 jun 2013 09:27

Re: Mijn soort LFG, meting, Nijmegen

Berichtdoor willeke » 28 okt 2018 10:34

Ooit heb ik uitgevogeld dat ik het zichtbaar kan maken door een kom met water op de tafel in de zon te zetten. De weerspiegeling op de muur laat de trilling zien.
Ik heb een staande lamp die trilt met 50 Hz als ik de stekker op de 'verkeerde' manier in het stopcontact steek (als ik de stekker weer omkeer trilt hij niet). Als mensen niet begrijpen wat ik bedoel, en ze houden heel zachtjes de vingers tegen het ijzer van de lamp, dan kunnen ze voelen wat ik hoor.
En in Nijmegen kun je meetapparatuur van de gemeente lenen. Ik heb begrepen dat die meters ook weleens verder weg worden uitgeleend. Je zou het kunnen vragen. De man die daar bij ons voor zorgt heet Peter van der Voorn. Alleen: bij zelf meten vind ik het wel lastig om de gegevens te interpreteren. En het is dan nog niet gezegd dat er iets aan te doen is.

Sinds november vorig jaar hebben achterburen vlak bij mijn huis een afzuiginstallatie neergezet. Sindsdien gebruik ik wel een witte ruis machientje. Het duurde even voor ik er aan gewend was maar nu helpt het. Verder gebruik ik sindsdien standaard slaapmedicatie: drie verschillende middelen die ik afwissel zodat ze blijven werken: een 'pammetje' (in mijn geval Lormetazepam), een antidepressivum (Mirtazapine, en omdat ik maar 1 x in de drie dagen 1/3 tabletje neem werkt het alleen als slaapmiddel, niet als antidepressivum) en CBD-olie i.c.m. slaapkruiden. CBD mag niet tegelijk met één van de andere twee worden genomen. Zo kan ik weer slapen, en dat scheelt erg veel.

Veel sterkte voor jullie. Willeke
willeke
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 16 sep 2015 21:36


Keer terug naar Mijn soort LFG - overige regio's

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron